Poharatany Parobek
Przed Wami nasz Saison! Wyjątkowo pijalny, delikatnie pieprzny i owocowy! Dołożyliśmy do niego trochę pulpy z marakui i mango, tak by nadać mu lekką kwaśność i przełamać belgijskie nuty! Śmiało można wypić kilka w knajpie!
Foodparing:
Grillowany kurczak w ziołach i czosnku, pad thai, hummus z ostrymi papryczkami, owocowe clafoutis.
Skład:
woda, słód pilzneński, płatki pszeniczne, pulpa marakuja, pulpa mango, granulaty chmielowe, drożdże piwowarskie.
HISTORIA
Frédéric był akolitą pradawnej, francuskiej 👨🌾 szkoły żonglerki sierpem i kosą. Wiecie, zaczyna się od jajek, kur, maczet. Potem wchodzą sierpy, kosy…
Co do samej fuchy, może i jest to trochę niebezpieczne, ale daje tonę frajdy i przy okazji można nabawić się kilku blizn. A laski ponoć lecą na blizny.